Αγαπητοί φίλοι,
Σας στέλνουμε πληροφορίες για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά με και χωρίς αναπηρία που γίνεται στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών για τις τέσσερις επόμενες Κυριακές. Σας το συστήνουμε ανεπιφύλακτα γιατί έχει πολύ ενδιαφέρον για τα παιδιά.  Περισσότερες λεπτομέρειες θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο.
Φιλικά
Ηλιαχτίδα
 

 

http://www.sgt.gr/gre/SPG1491/

 

Κοιμήθηκες ποτέ σε ιπτάμενο χαλί;
Διάβασες πάνω στα αστέρια;
Μια καμηλοπάρδαλη κάτω από την κουβέρτα μου.
Η φαντασία είναι δύναμη, ας την απελευθερώσουμε!

Πώς ο χώρος, ιδιαίτερα του παιδικού δωματίου, συμβάλλει στη διαμόρφωση της ψυχολογίας του παιδιού; Πώς συμβάλλει στην ανάπτυξη της προσωπικότητας και από ποιο σημείο και μετά περιορίζει την ελεύθερη έκφρασή της;

Η Στέγη, σε συνεργασία με την πρωτοποριακή καλλιτεχνική ομάδα «Εν δυνάμει», προσκαλεί όλα τα παιδιά, με και χωρίς αναπηρία, να φτιάξουν μαζί το δωμάτιο των ονείρων τους . Στόχος είναι να ξεδιπλώσουν ελεύθερα, δίχως περιορισμούς, τον εαυτό τους, τα όνειρα και τις επιθυμίες τους, χωρίς την καταπίεση και τα «πρέπει» του κόσμου των ενηλίκων.

Μέσα από συζήτηση, δημιουργική γραφή, σχέδια και κατασκευή μακέτας, τα παιδιά καταθέτουν ιδέες, σκέψεις και κείμενα για το χώρο μέσα στον οποίο θα ήθελαν να ζουν. Ομάδα εμψυχωτών/καλλιτεχνών βοηθά κάθε παιδί να κατασκευάσει τη μακέτα του δικού του, ιδανικού δωματίου. Στην πορεία, συνδυάζοντας στοιχεία από τις επιμέρους μακέτες των παιδιών, κατασκευάζουμε μία κοινή μακέτα με τις σκέψεις και τις επιθυμίες όλων των παιδιών. Ονειρευτείτε μαζί μας το μεγάλο σπίτι που κάπου, κάπως, κάποτε, θα ζούμε όλοι μαζί!

Συντελεστές:
Richard Anthony: σκηνογράφος
Μαρία Καβαλιώτη: εικαστικός
Λώρα Άννα Λούκας: σκηνογράφος
και η ομάδα «Εν δυνάμει» (Καλλιτεχνική διεύθυνση: Ελένη Δημοπούλου)